2008-09-15

Händelserik helg - ny vecka

Ja nu är det måndag igen...Veckorna bara springer iväg så nu är det väl snart jul...
Vi kom hem igårkväll från stugan & på vägen hem så somnade alla barnen... till och med kussen O som liftade med oss... kan det vara ett tecken på en trevlig helg måntro, eller jobbig, eller... ja kanske en blandning för trevligt var det helt klart.

Kussen O fick uppleva något spännande i helgen. På lördagsmorgonen när vi klivit upp för att göra oss i ordning för skogen sa han "Det händer alltid något spännande när jag följer med pappa ut i skogen, men vi har aldrig haft möjligheten att skjuta så det har jag inte varit med om" Gissa vad som händer... jo det tog inte lång stund innan det spännande började & denna dag fick killen vara med hela vägen ;)

Som ni kanske märkt tidigare så kan man lungt sammanfatta detta som en händelserik helg. Började med att vi var mindre än en meter från att krocka med en älgko som jag upptäckte alldeles försent då jag ägnade mig åt att roa en småtjurig Affe med att sjunga om aporna som hoppade i sängen. En kvart senare fick jag punka, men lat som man är så ringde jag min papps som ryckte ut & hjälpte till. Skrattar åt dagens reservdäck... inte kan man väl ut i bushen med ett sånt heller... man tar sig ju knappt fram med vanliga på vissa ställen ju ;) men J fixade snabbt upp ett nytt däck till mig så att jag kunde följa med de övriga ut i skogen. Sisst var det ju resan upp till skogs för att hämta hem lördagens vinst... Halvägs upp för berget flyger tanklocket iväg & ut sprutar bensin som en fontän. En åker för att hämta mera medan vi övriga fortsätter resan uppöver. Framme tankar & lastar vi & börjar sedan resan neröver... remmen flyger & reserven är borta... skickar två för att hämta... hittar inte... ringer J som får rycka ut...igen... kommer upp med ny rem... går upp på berget in i skogen & byter... nu bär det tillslut, ca 4 timmar senare, av neröver igen.

4 timmar på en stubbe i skogen... utan drick eller ätbart... men med olika generationers jägare så timmarna gick betydligt snabbare än man kan tänka sig. Det bjöds på flertalet historier från "förr" både då det gäller jakt & vardag... I bland undrar jag om det kanske var ment att bli stående där ute i skogen just för att höra dessa historier & få vakna lite & inse hur "bra" vi har det idag, att inse att man inte ska klaga för alla dessa smågrejer som man många gånger gör... men sedan kunde jag även uppleva en liten känsla av avund i vissa lägen... skulle vart intressant att få vara med & uppleva vissa saker...

2 kommentarer:

  1. Härlig helg ni verkar ha haft ! Visst är det skönt att vi slipper bära köttet nuförtiden, man skulle samla dessa jakthistorier i nån sorts bok...

    SvaraRadera